Category Archives: Tips Kecantikan

TIPS ELAK JERAWAT AKIBAT PEMAKAIAN TOPENG MUKA

Bila sebut mengenai topeng muka ni kan, uols tahu tak pemakaian topeng muka dalam tempoh yg lama boleh menyebabkan kulit wajah mengalami masalah! Contohnya mcm kemerahan, gatal-gatal, ruam atau pun jerawat. Kalau uols pernah mengalami masalah mcm ni akibat pemakaian topeng yg lama, uols boleh try tips yg kita nak kongsikan kat artikel kali ni. […]

MEERACLE is Leading The Way, names Sharifah Itasha Jamalullai as the new CEO.

MEERACLE would like to congratulate Puan Sharifah Itasha Jamalullai as our newly appointed Chief Executive Officer, effective June 3, 2020. The exciting news was announced by MEERACLE Chairman himself, YM Raja Mohd Nasrullah Haziq in which he shared that despite the current world issue, 2020 is the best year for MEERACLE to grow far and […]

Meeracle Gemstone Roller

Gemstone Roller merupakan alat perubatan tradisi rakyat China yang digunakan sejak zaman dahulu lagi. Alat ini diperbuat daripada batu permata seperti batu jade, rose quartz, amethyst dan banyak lagi jenis batu permata. Meeracle Gemstone Roller diperbuat daripada batu Jade yang dipercayai oleh kaum China terdahulu bahawa batu ini melambangkan harta, kekayaan, kebijaksanaan dan ketenangan. Untuk […]

JERAWAT PUNCA HILANG KEYAKINAN DIRI

Hai! Uols yg tengah baca ni ada x masalah jerawat yg teruk? Kadang2 kalau nak keluar rumah pun takde keyakinan diri. Sampaikan kalau tutup dengan foundation pun jerawat still boleh nampak. Paling sakit hati kalau time nak keluar rumah, time tu la jerawat pecah & bernanah. Kulit muka sakit, hati pun sakit kan? Jangan biarkan […]

CARA MENGATASI MASALAH KULIT KERING & BERSISIK

Ada tak diantara korang yg sedang mengalami masalah kulit menggelupas & bersisik? Lebih2 lagi di area tepi hidung dan tepi bibir… Perghh sakit sangat kan? Pasti ramai yang mengidamkan kulit muka yg nampak fresh, sihat, halus, gebu dan glowing kan? Tapi kulit muka kita kering sangat sampaikan kalau tutup guna foundation pun boleh nampak bersisik […]

×