facebook wana

Category Archives: Fakta!

CARA ATASI MASALAH BERAT BADAN

CARA MENURUNKAN BERAT BADAN DENGAN SELAMAT Ramai orang tidak pasti bagaimana untuk menurunkan berat badan dengan selamat dan semulajadi. Ia tidak membantu banyak laman web dan iklan, terutamanya yang dimiliki oleh syarikat yang menjual ubat diet atau produk penurunan berat badan yang lain, menggalakkan maklumat salah tentang kehilangan berat badan. Menurut penyelidikan 2014 , kebanyakan […]

TIPS KULIT NAMPAK BERSERI DAN JERAWAT PUDAR

7 Cara Mengatasi Kulit Wajah Kering Keliru dan tak tahu cara untuk atasi masalahkulit kering? Mudah je! Adakah anda merasa kulit terasa kering, kasar, cenderung kusam, mengelupas, menyengat atau terasa gatal? Kalau ye, maksudnya anda memiliki kulit wajah yang kering. Kulit yang kering biasanya kerana disebabkan bermacam faktor, antaranya hormon, ketururunan atau genetik, sekeliling, suhu […]

Cara Atasi Masalah Kulit Kering

7 Cara Mengatasi Kulit Wajah Kering Keliru dan tak tahu cara untuk atasi masalahkulit kering? Mudah je! Adakah anda merasa kulit terasa kering, kasar, cenderung kusam, mengelupas, menyengat atau terasa gatal? Kalau ye, maksudnya anda memiliki kulit wajah yang kering. Kulit yang kering biasanya kerana disebabkan bermacam faktor, antaranya hormon, ketururunan atau genetik, sekeliling, suhu […]

Apa kelebihan Niacinamide?

“Apa itu Niacinamide?” Niacinamide, juga disebut nicotinamide, adalah satu bentuk vitamiN B3  yang merupakan nutrien penting. B3 boleh menyebabkan masalah pada kulit, ginjal, dan otak. Pemakaian niacinamide juga dapat membantu mencegah kekurangan B3. Terdapat banyak lagi manfaat niacinamide yang lain, terutamanya terhadap kesihatan kulit secara umum. Antara manfaat niacinamide dikatakan dapat membantu dalam merawat keadaan […]

Apa Itu Skin Barrier?

“Apa itu skin barrier?” Skin barrier ni merupakan lapisan permukaan kulit yang berfungsi untuk melindungi kulit daripada pelbagai faktor antaranya ialah tahap kelembapan, infeksi bakteria, sinaran UV dan keadaan sekeliling seperti cuaca dan udara.   “Bagaimana kerosakan skin barrier boleh berlaku?” Skin barrier rosak berpunca daripada pelbagai faktor. Antaranya ialah:   Tiada perlindungan sinaran UV […]

HARGAI STOKIS, MEERACLE HADIAHKAN KERETA BERNILAI JUTAAN RINGGIT

Jika sebelum ni MEERACLE HQ menghadiahkan Mercedes kepada master stockist yang berjaya mencapai target jualan pada tahun-tahun yang lalu, kali ini HQ hadiahkan kereta sport mewah yang bernilai jutaan ringgit kepada Master Stokis yang berjaya capai target jualan pada tahun 2020 dan Anugerah Jualan 2021. Gambar: Master Stokis Bersama Puan Meera Ketika hari penyerahan Mercedes […]

Apa itu Serum?

“Apa itu serum?” Serum merupakan salah satu skincare produk yang khusus untuk memperbaiki masalah-masalah kulit seperti jerawat, parut, jeragat, kulit kusam dan ada juga direka khas untuk anti-aging dan untuk mengekalkan kesihatan kulit wajah. Bergantung kepada bahan yang terkandung dalam serum tersebut. Sebab itu lah korang kena semak dahulu ingredients yang terdapat dalam sesuatu produk […]

Tekstur Kulit Tak Sekata. Normal ke?

Tak dapat dinafikan bahawa ramai golongan wanita yang mengimpikan tekstur kulit yang sihat dan licin macam tomato tanpa liang pori yang besar, parut jerawat, jeragat dan sebagainya. Sumber imej: https://www.bodyshapingclinic.com/ Untuk pengetahuan korang, tekstur kulit tak sekata ini adalah satu perkara yang normal! Dan ianya berpunca daripada beberapa faktor antaranya ialah keturunan, persekitaran, cara pemakanan, […]

5 Tips Work From Home yang produktif!

Salah satu cara untuk mengurangkan wabak pandemik COVID-19 ini adalah dengan melaksanakan Perintah Kawalan Pergerakan iaitu PKP. Jadi, banyak sektor syarikat yang terpaksa berhenti beroperasi secara fizikal dan beroperasi secara virtual dimana para pekerja harus bekerja daripada rumah atau work from home. Untuk menghasilkan hasil kerja yang bagus semasa wfh, berikut merupakan beberapa tips yang […]

×

NEED HELP? 😊

×