7 Benda Penting Yang Perlu Dibawa Ketika Melancong

Siapa kata zaman COVID-19 ni tak boleh pergi melancong? Saat ini kita belum lagi dibenarkan untuk melancong ke luar negara, so why not kita merealisasikan impian kita untuk melancong, dengan pergi melancong didalam negara? Untuk pengetahuan korang, Malaysia ni banyak sangat tempat yang menarik, permandangan yang tenang, makanan yang superb sedap, budaya yang unik dan […]

SCHA ALYAHYA Duta Baru MEERACLE

Setelah seminggu berteka teki di Social Media mengenai siapakah Duta Baru MEERACLE, akhirnya pada 23 Oktober 2020, MEERACLE HQ telah mengumumkan bahawa Scha Alyahya sebagai duta baru MEERACLE! Namun, pengumuman kerajaan mengenai PKPB kepada beberapa buah negeri di Malaysia bukanlah penghalang bagi team MEERACLE untuk meraikan Scha ALyahya sebagai duta MEERACLE! Pada 23 Oktober 2020 […]

PENTING KE SUNSCREEN/SUNBLOCK NI?

Untuk pengetahuan uols, sunscreen ni sangat penting dan merupakan skicare yang WAJIB dalam penjagaan harian kulit wajah kita. Lagi lagi kita yang duduk di Malaysia. Sunscreen ni mempunyai banyak kelebihan selain dari elak kulit dari terbakar akibat sinaran cahaya matahari. “Kenapa sunscreen ni penting?” Elak untuk kulit sunburn/ kulit gelap Elakkan pertumbuhan jeragat Kurangkan garis […]

7 TIPS UNTUK NEWBIE YANG BERNIAGA ONLINE

    1.Sentiasa mencari ilmu Untuk pengetahuan korang, antara faktor utama sesuatu perniagaan itu mendapat sales yang kurang adalah disebabkan kurangnya ilmu mengenai bisnes! Ilmu tak datang bergolek ye. Jangan pernah ada perasaan sombong atau takut untuk belajar dan cari ilmu! Jangan pernah rasa cukup dengan ilmu sebab zaman sekarang ni zaman digital. Semuanya kejap […]

Cara Kenalpasti Skincare Yang Sesuai Dengan Kulit Wajah Anda

“Macam mana nak tahu skincare mana yang sesuai dengan kulit muka kita?” Sebelum beli sesuatu produk, kita mestilah ikut langkah2 ni: 1) Kenalpasti jenis kulit muka Perkara yang pertama sekali uols kena buat ialah kenalpasti jenis kulit muka uols ni apa. Kulit muka kita ada 5 jenis iaitu normal, berminyak, kering, kombinasi dan juga sensitive. […]

Jeragat

“Apa itu jeragat?” Jeragat merupakan bintik-bintik kecil yang bewarna lebih gelap dari kulit wajah kita. Jeragat yang kecil boleh membesar dan khuatir akan bercantum dengan jeragat yang lain di mana ianya akan menyebabkan jeragat akan kelihatan dengan lebih jelas. “Macam mana saya boleh ada jeragat?” Punca utama jeragat berlaku adalah disebabkan kulit wajah kita yang […]

Mitos Kecantikan – Fakta ke Auta?

Pada zaman ni, banyak petua, tips dan penyataan mengenai kecantikan yang dikongsikan di laman sosial. Masih ramai lagi di antara kita yang tidak tahu sama ada perkara ini fakta atau auta? 1. Ubat gigi Betul ke ubat gigi mampu kecutkan jerawat? Jawapannya ialah betul! TAPI….penggunaan ubat gigi untuk kecutkan jerawat adalah sangat TIDAK DIGALAKKAN kerana […]

KULIT KUSAM? Macam mana nak hilangkan?

Siapa kat sini ada masalah kulit kusam? “Eh jap. Kulit kusam tu mcam mana eh?” Kulit kusam tu ialah kulit wajah yg nampak gelap, tak glowing dan tak nampak segar. Kulit kusam ni biasanya berpunca akibat pemakanan yg tak seimbang, kurang tidur, stress atau tidak mengamalkan rutin penjagaan kulit wajah dengan betul. “Boleh ke nak […]

×