Apa Itu Skin Barrier?

“Apa itu skin barrier?” Skin barrier ni merupakan lapisan permukaan kulit yang berfungsi untuk melindungi kulit daripada pelbagai faktor antaranya ialah tahap kelembapan, infeksi bakteria, sinaran UV dan keadaan sekeliling seperti cuaca dan udara.   “Bagaimana kerosakan skin barrier boleh berlaku?” Skin barrier rosak berpunca daripada pelbagai faktor. Antaranya ialah:   Tiada perlindungan sinaran UV […]

Rawat Kulit Wajah Menggunakan buah Kakadu

Korang tahu tak yang buah Kakadu merupakan buah yang paling tinggi kandungan Vitamin C? “Okay, jadi apa kaitan buah kakadu, Vitamin C dengan kulit wajah kita?” Buah Kakadu merupakan buah yang mengandungi Vitamin C paling tinggi di dunia iaitu 100 kali ganda lebih banyak berbanding kandungan Vitamin C dalam buah Oren! Hebat kan buah Kakadu? […]

Dulu Mercedes, Sekarang Porsche & Mustang. Lepas ni apa?

Pada 30 Mac 2021 telah berlangsungnya MEERACLE Sports Car Rewads di Sentul Depot, Sentul. Kalau korang nak tahu, majlis ini diadakan untuk menyerahkan kunci kereta sports mewah kepada Master Stokis yang layak membawa pulang kereta-kereta mewah ini secara percuma.   Porsche 718 Cayman berwarna biru yang bernilai lebih dari setengah juta ringgit ini dibawa pulang […]

HARGAI STOKIS, MEERACLE HADIAHKAN KERETA BERNILAI JUTAAN RINGGIT

Jika sebelum ni MEERACLE HQ menghadiahkan Mercedes kepada master stockist yang berjaya mencapai target jualan pada tahun-tahun yang lalu, kali ini HQ hadiahkan kereta sport mewah yang bernilai jutaan ringgit kepada Master Stokis yang berjaya capai target jualan pada tahun 2020 dan Anugerah Jualan 2021. Gambar: Master Stokis Bersama Puan Meera Ketika hari penyerahan Mercedes […]

Kenapa Pentingnya Toner?

Ramai yang belum tahu kenapa pentingnya toner kan? Toner merupakan salah satu produk skincare yang berfungsi untuk mengawal level pH kulit wajah kita. Apa maksudnya mengawal pH? Sebelum tu, jom kita ketahui langkah asas rutin penjagaan kulit wajah. 1. Cleanser 2. Toner 3. Serum 4. Moisturizer 5. SPF Toner kebiasaannya dipakai pada langkah kedua selepas […]

Apa itu Serum?

“Apa itu serum?” Serum merupakan salah satu skincare produk yang khusus untuk memperbaiki masalah-masalah kulit seperti jerawat, parut, jeragat, kulit kusam dan ada juga direka khas untuk anti-aging dan untuk mengekalkan kesihatan kulit wajah. Bergantung kepada bahan yang terkandung dalam serum tersebut. Sebab itu lah korang kena semak dahulu ingredients yang terdapat dalam sesuatu produk […]

Tekstur Kulit Tak Sekata. Normal ke?

Tak dapat dinafikan bahawa ramai golongan wanita yang mengimpikan tekstur kulit yang sihat dan licin macam tomato tanpa liang pori yang besar, parut jerawat, jeragat dan sebagainya. Sumber imej: https://www.bodyshapingclinic.com/ Untuk pengetahuan korang, tekstur kulit tak sekata ini adalah satu perkara yang normal! Dan ianya berpunca daripada beberapa faktor antaranya ialah keturunan, persekitaran, cara pemakanan, […]

5 Tips Work From Home yang produktif!

Salah satu cara untuk mengurangkan wabak pandemik COVID-19 ini adalah dengan melaksanakan Perintah Kawalan Pergerakan iaitu PKP. Jadi, banyak sektor syarikat yang terpaksa berhenti beroperasi secara fizikal dan beroperasi secara virtual dimana para pekerja harus bekerja daripada rumah atau work from home. Untuk menghasilkan hasil kerja yang bagus semasa wfh, berikut merupakan beberapa tips yang […]

5 ALAT VIRAL UNTUK KECANTIKAN WAJAH

Tidak dapat dinafikan bahawa ramai yang sanggup berbelanja untuk mendapatkan wajah yang sihat dan cantik khususnya bagi golongan wanita. Pada zaman era globalisasi sekarang ni, alat untuk kecantikan mula dicipta seperti cendawan tumbuh selepas hujan. Namun, alat elektronik untuk kecantikan ini kebiasaannya berharga ratusan ringgit. Malah ada juga yang boleh mencecah sehingga ribuan ringgit untuk […]

×