Mitos Kecantikan – Fakta ke Auta?

Pada zaman ni, banyak petua, tips dan penyataan mengenai kecantikan yang dikongsikan di laman sosial. Masih ramai lagi di antara kita yang tidak tahu sama ada perkara ini fakta atau auta? 1. Ubat gigi Betul ke ubat gigi mampu kecutkan jerawat? Jawapannya ialah betul! TAPI….penggunaan ubat gigi untuk kecutkan jerawat adalah sangat TIDAK DIGALAKKAN kerana […]

KULIT KUSAM? Macam mana nak hilangkan?

Siapa kat sini ada masalah kulit kusam? “Eh jap. Kulit kusam tu mcam mana eh?” Kulit kusam tu ialah kulit wajah yg nampak gelap, tak glowing dan tak nampak segar. Kulit kusam ni biasanya berpunca akibat pemakanan yg tak seimbang, kurang tidur, stress atau tidak mengamalkan rutin penjagaan kulit wajah dengan betul. “Boleh ke nak […]

TIPS ELAK JERAWAT AKIBAT PEMAKAIAN TOPENG MUKA

Bila sebut mengenai topeng muka ni kan, uols tahu tak pemakaian topeng muka dalam tempoh yg lama boleh menyebabkan kulit wajah mengalami masalah! Contohnya mcm kemerahan, gatal-gatal, ruam atau pun jerawat. Kalau uols pernah mengalami masalah mcm ni akibat pemakaian topeng yg lama, uols boleh try tips yg kita nak kongsikan kat artikel kali ni. […]

MEERACLE is Leading The Way, names Sharifah Itasha Jamalullai as the new CEO.

MEERACLE would like to congratulate Puan Sharifah Itasha Jamalullai as our newly appointed Chief Executive Officer, effective June 3, 2020. The exciting news was announced by MEERACLE Chairman himself, YM Raja Mohd Nasrullah Haziq in which he shared that despite the current world issue, 2020 is the best year for MEERACLE to grow far and […]

Wanita Ini Tekad Bisnes Online Tak Sangka Boleh Raih 6 Angka Sebulan!

Hi uols! Untuk artikel kali ni kita nak cerita kan sikit pengalaman salah seorang wakil jualan Meeracle yg telah berjaya! Bermula dari seorang surirumah yang membantu ibunya menjual nasi lemak utk mendapatkan side income, beliau kini telah bergelar jutawan Meeracle!   Nama beliau ialah Siti Azlina tapi nama panggilan yg glamor sikit ialah Kak Lynn! […]

KENALPASTI JENIS-JENIS JERAWAT DI WAJAH ANDA!

Jerawat merupakan masalah yg pasti pernah dialami oleh hampir semua orang. Uols mesti pernah ada jerawat jugak kan? 😉 Kebiasaannya, masalah jerawat ni muncul apabila liang2 pori tersumbat dengan minyak, kotoran dan sel kulit mati. Masalah jerawat ni juga boleh terjadi akibat persekitaran yg kurang bersih yg boleh mengakibatkan bakteria terlekat pada kulit wajah. Jerawat […]

9 IDEA SIDE INCOME YANG MUDAH DILAKUKAN SEPANJANG TEMPOH PKP

Sekarang ni ramai yang terkesan dalam tempoh PKP akibat wabak COVID-19. Ada yg terpaksa tutup syarikat, dipotong gaji dan dibuang keje. Benda2 ni la yg semua orang risau bila terjadi sbb sumber pendapatan terputus. Komitmen bulanan pulak banyak pastu mcm mana nak bayar hutang kete, rumah & ll? Sebab tu la kita kena lah ambik […]

×