facebook wana

CARA ATASI MASALAH BERAT BADAN

CARA MENURUNKAN BERAT BADAN DENGAN SELAMAT Ramai orang tidak pasti bagaimana untuk menurunkan berat badan dengan selamat dan semulajadi. Ia tidak membantu banyak laman web dan iklan, terutamanya yang dimiliki oleh syarikat yang menjual ubat diet atau produk penurunan berat badan yang lain, menggalakkan maklumat salah tentang kehilangan berat badan. Menurut penyelidikan 2014 , kebanyakan […]

TIPS KULIT NAMPAK BERSERI DAN JERAWAT PUDAR

7 Cara Mengatasi Kulit Wajah Kering Keliru dan tak tahu cara untuk atasi masalahkulit kering? Mudah je! Adakah anda merasa kulit terasa kering, kasar, cenderung kusam, mengelupas, menyengat atau terasa gatal? Kalau ye, maksudnya anda memiliki kulit wajah yang kering. Kulit yang kering biasanya kerana disebabkan bermacam faktor, antaranya hormon, ketururunan atau genetik, sekeliling, suhu […]

Cara Atasi Masalah Kulit Kering

7 Cara Mengatasi Kulit Wajah Kering Keliru dan tak tahu cara untuk atasi masalahkulit kering? Mudah je! Adakah anda merasa kulit terasa kering, kasar, cenderung kusam, mengelupas, menyengat atau terasa gatal? Kalau ye, maksudnya anda memiliki kulit wajah yang kering. Kulit yang kering biasanya kerana disebabkan bermacam faktor, antaranya hormon, ketururunan atau genetik, sekeliling, suhu […]

Apa kelebihan Niacinamide?

“Apa itu Niacinamide?” Niacinamide, juga disebut nicotinamide, adalah satu bentuk vitamiN B3  yang merupakan nutrien penting. B3 boleh menyebabkan masalah pada kulit, ginjal, dan otak. Pemakaian niacinamide juga dapat membantu mencegah kekurangan B3. Terdapat banyak lagi manfaat niacinamide yang lain, terutamanya terhadap kesihatan kulit secara umum. Antara manfaat niacinamide dikatakan dapat membantu dalam merawat keadaan […]

Apa Itu Skin Barrier?

“Apa itu skin barrier?” Skin barrier ni merupakan lapisan permukaan kulit yang berfungsi untuk melindungi kulit daripada pelbagai faktor antaranya ialah tahap kelembapan, infeksi bakteria, sinaran UV dan keadaan sekeliling seperti cuaca dan udara.   “Bagaimana kerosakan skin barrier boleh berlaku?” Skin barrier rosak berpunca daripada pelbagai faktor. Antaranya ialah:   Tiada perlindungan sinaran UV […]

Rawat Kulit Wajah Menggunakan buah Kakadu

Korang tahu tak yang buah Kakadu merupakan buah yang paling tinggi kandungan Vitamin C? “Okay, jadi apa kaitan buah kakadu, Vitamin C dengan kulit wajah kita?” Buah Kakadu merupakan buah yang mengandungi Vitamin C paling tinggi di dunia iaitu 100 kali ganda lebih banyak berbanding kandungan Vitamin C dalam buah Oren! Hebat kan buah Kakadu? […]

Dulu Mercedes, Sekarang Porsche & Mustang. Lepas ni apa?

Pada 30 Mac 2021 telah berlangsungnya MEERACLE Sports Car Rewads di Sentul Depot, Sentul. Kalau korang nak tahu, majlis ini diadakan untuk menyerahkan kunci kereta sports mewah kepada Master Stokis yang layak membawa pulang kereta-kereta mewah ini secara percuma.   Porsche 718 Cayman berwarna biru yang bernilai lebih dari setengah juta ringgit ini dibawa pulang […]

HARGAI STOKIS, MEERACLE HADIAHKAN KERETA BERNILAI JUTAAN RINGGIT

Jika sebelum ni MEERACLE HQ menghadiahkan Mercedes kepada master stockist yang berjaya mencapai target jualan pada tahun-tahun yang lalu, kali ini HQ hadiahkan kereta sport mewah yang bernilai jutaan ringgit kepada Master Stokis yang berjaya capai target jualan pada tahun 2020 dan Anugerah Jualan 2021. Gambar: Master Stokis Bersama Puan Meera Ketika hari penyerahan Mercedes […]

Kenapa Pentingnya Toner?

Ramai yang belum tahu kenapa pentingnya toner kan? Toner merupakan salah satu produk skincare yang berfungsi untuk mengawal level pH kulit wajah kita. Apa maksudnya mengawal pH? Sebelum tu, jom kita ketahui langkah asas rutin penjagaan kulit wajah. 1. Cleanser 2. Toner 3. Serum 4. Moisturizer 5. SPF Toner kebiasaannya dipakai pada langkah kedua selepas […]

×

NEED HELP? 😊

×