Author Archives: fiqa

7 TIPS UNTUK NEWBIE YANG BERNIAGA ONLINE

    1.Sentiasa mencari ilmu Untuk pengetahuan uols, antara faktor utama sesuatu perniagaan itu mendapat sales yang kurang adalah disebabkan kurangnya ilmu mengenai bisnes! Ilmu tak datang bergolek ye. Jangan pernah ada perasaan sombong atau takut untuk belajar dan cari ilmu! Jangan pernah rasa cukup dengan ilmu sebab zaman sekarang ni zaman digital. Semuanya kejap […]

Cara Kenalpasti Skincare Yang Sesuai Dengan Kulit Wajah Anda

“Macam mana nak tahu skincare mana yang sesuai dengan kulit muka kita?” Sebelum beli sesuatu produk, kita mestilah ikut langkah2 ni: 1) Kenalpasti jenis kulit muka Perkara yang pertama sekali uols kena buat ialah kenalpasti jenis kulit muka uols ni apa. Kulit muka kita ada 5 jenis iaitu normal, berminyak, kering, kombinasi dan juga sensitive. […]

Jeragat

“Apa itu jeragat?” Jeragat merupakan bintik-bintik kecil yang bewarna lebih gelap dari kulit wajah kita. Jeragat yang kecil boleh membesar dan khuatir akan bercantum dengan jeragat yang lain di mana ianya akan menyebabkan jeragat akan kelihatan dengan lebih jelas. “Macam mana saya boleh ada jeragat?” Punca utama jeragat berlaku adalah disebabkan kulit wajah kita yang […]

Mitos Kecantikan – Fakta ke Auta?

Pada zaman ni, banyak petua, tips dan penyataan mengenai kecantikan yang dikongsikan di laman sosial. Masih ramai lagi di antara kita yang tidak tahu sama ada perkara ini fakta atau auta? 1. Ubat gigi Betul ke ubat gigi mampu kecutkan jerawat? Jawapannya ialah betul! TAPI….penggunaan ubat gigi untuk kecutkan jerawat adalah sangat TIDAK DIGALAKKAN kerana […]

KULIT KUSAM? Macam mana nak hilangkan?

Siapa kat sini ada masalah kulit kusam? “Eh jap. Kulit kusam tu mcam mana eh?” Kulit kusam tu ialah kulit wajah yg nampak gelap, tak glowing dan tak nampak segar. Kulit kusam ni biasanya berpunca akibat pemakanan yg tak seimbang, kurang tidur, stress atau tidak mengamalkan rutin penjagaan kulit wajah dengan betul. “Boleh ke nak […]

TIPS ELAK JERAWAT AKIBAT PEMAKAIAN TOPENG MUKA

Bila sebut mengenai topeng muka ni kan, uols tahu tak pemakaian topeng muka dalam tempoh yg lama boleh menyebabkan kulit wajah mengalami masalah! Contohnya mcm kemerahan, gatal-gatal, ruam atau pun jerawat. Kalau uols pernah mengalami masalah mcm ni akibat pemakaian topeng yg lama, uols boleh try tips yg kita nak kongsikan kat artikel kali ni. […]

MEERACLE is Leading The Way, names Sharifah Itasha Jamalullai as the new CEO.

MEERACLE would like to congratulate Puan Sharifah Itasha Jamalullai as our newly appointed Chief Executive Officer, effective June 3, 2020. The exciting news was announced by MEERACLE Chairman himself, YM Raja Mohd Nasrullah Haziq in which he shared that despite the current world issue, 2020 is the best year for MEERACLE to grow far and […]

Wanita Ini Tekad Bisnes Online Tak Sangka Boleh Raih 6 Angka Sebulan!

Hi uols! Untuk artikel kali ni kita nak cerita kan sikit pengalaman salah seorang wakil jualan Meeracle yg telah berjaya! Bermula dari seorang surirumah yang membantu ibunya menjual nasi lemak utk mendapatkan side income, beliau kini telah bergelar jutawan Meeracle!   Nama beliau ialah Siti Azlina tapi nama panggilan yg glamor sikit ialah Kak Lynn! […]

KENALPASTI JENIS-JENIS JERAWAT DI WAJAH ANDA!

Jerawat merupakan masalah yg pasti pernah dialami oleh hampir semua orang. Uols mesti pernah ada jerawat jugak kan? 😉 Kebiasaannya, masalah jerawat ni muncul apabila liang2 pori tersumbat dengan minyak, kotoran dan sel kulit mati. Masalah jerawat ni juga boleh terjadi akibat persekitaran yg kurang bersih yg boleh mengakibatkan bakteria terlekat pada kulit wajah. Jerawat […]

×